Ο υποψήφιος πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος στο ermisnews.gr


Σε πρόσφατο άρθρο στο ermisnews.gr δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου στο ραδιόφωνο του –Ε- όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστήμιου που είναι διατμηματικό και αφορά στις νέες τεχνολογίες για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, όσο και για την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις Πρυτανικές Εκλογές για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που πρόκειται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα.

 

Σχετικά με το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα επεσήμανε ότι «έχει μια ιδιαιτερότητα που το κάνει πολύ ελκυστικό και αυτό έχει να κάνει με τη διατμηματικότητα. Συνδυάσουμε τη γνώση που υπάρχει από το Τμήμα Περιβάλλοντος με την δική μας καλλιτεχνική προσέγγιση στο Τμήμα ήχου και εικόνας. Έτσι, οι σπουδές στην περιβαλλοντική εκπαίδευση , σε εξειδικευμένο επίπεδο μια που μιλάμε για μεταπτυχιακό, θα έχουν την συνιστώσα της αναπαράστασης του περιβαλλοντικού μηνύματος με οπτικοακουστικά μέσα. Αυτό καθιστά το πρόγραμμα μοναδικό. Προσωπικά χαίρομαι για αυτή την συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος που προσωπικά πιστεύω πως είναι από τα Τμήματα που θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στο μέλλον του Ιονίου Πανεπιστημίου».


«Έχουμε ένα όριο 35 ατόμων που θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν. Εστιάζουμε και στους αποφοίτους θετικών σχολών αλλά και στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα αποκτήσουν μια εξειδίκευση ώστε η περιβαλλοντική διδασκαλία να γίνεται με την χρήση των νέων Μέσων» ανέφερε.

 

Βλ. επίσης: https://ermisnews.gr/35-fitites-gia-to-metaptychiako-programma-sto-tmima-perivallontos/