Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου,

 

Το πρωί της Παρασκευής 6ης Μαρτίου 2020 ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να θέσουμε υποψηφιότητα στις πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου μας. Οι λίγοι μήνες που πέρασαν από τότε -δεν είχε καν ξεκινήσει ακόμη η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας- έδειξαν πόσο κρίσιμες μπορεί να αποδειχθούν οι καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα και, συνακόλουθα, πόσο καθοριστικές είναι οι εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για την επόμενη τετραετία.

 

Στην επιστολή που στείλαμε στο ξεκίνημα αυτής της πορείας είχαμε τονίσει ότι η διοίκηση με νέες ιδέες, χωρίς προγενέστερες δεσμεύσεις και χωρίς αποκλεισμούς, αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εξωστρεφούς εποχής και ενός ποιοτικού άλματος για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 

Στον πυρήνα της υποψηφιότητάς μας βρίσκεται το Πρόγραμμα Δράσης μας, το οποίο είχαμε όλο τον απαραίτητο χρόνο να συζητήσουμε με τρόπο ουσιαστικό με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος. Στην τελική του μορφή, όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τη μετεκλογική δέσμευσή μας για το πώς σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας στην πράξη.

 

Παράλληλα, η παραπάνω διαδικασία ακαδημαϊκού διαλόγου οριοθέτησε και τη μορφή ενός συμμετοχικού μοντέλου διοίκησης. Ενός μοντέλου που διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα για το Πανεπιστήμιό μας, χωρίς συναλλακτικές λογικές και αποκλεισμούς, με σχέδιο που αναπτύσσεται στη βάση των πραγματικών -σύγχρονων και μελλοντικών– αναγκών του Ιδρύματος και υποστηρίζεται από τις υγιείς του δυνάμεις.

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Σε λιγότερο από 36 ώρες, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στις 10:00, ανοίγει η κάλπη για να χαράξουμε τον δρόμο προς την επόμενη μέρα της κοινής ακαδημαϊκής μας στέγης. Σας ζητάμε να ενισχύσετε με την ψήφο σας το όραμά μας για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, αυτοδύναμο και εξωστρεφές Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το αξίζει το μέλλον μας!

 

Υποψήφιος Πρύτανης:
Ανδρέας Φλώρος, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών

Υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις:
Ηλίας Γιαρένης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας
Ευστάθιος Μακρής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών
Χριστίνα Μπάνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας
Χριστίνα Μπενέκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Τουρισμού