Με επιστολή προς τα μέλη της κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα με τον διακριτικό τίτλο "ΙΟΝΙΟ-ΝΙΚΑ" ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης του, το οποίο θέτει υπόψιν του εκλεκτορικού σώματος σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας πρυτανικής αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:


 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Aνακοινώνουμε σήμερα το πρόγραμμα δράσης μας. Ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια και μεθοδικότητα, αλλά πάνω από όλα, με ρεαλιστικότητα.

 

Στο κείμενο του προγράμματος δεν θα βρείτε ψηφοθηρικές υποσχέσεις, αλλά ένα σύνολο δράσεων που αποτυπώνουν το μέλλον που οραματιζόμαστε για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο την επόμενη μέρα. Ένα μέλλον που στηρίζεται στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Ιδρύματος. Με στοχευμένη υποστήριξη, αλλά και έναν προσεκτικά σχεδιασμένο ψηφιακό μετασχηματισμό, που αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή πορεία του Ιδρύματός μας με όρους ακαδημαϊκής ποιότητας.

 

Το πέρασμα στη νέα εποχή του Ιονίου Πανεπιστημίου χρειάζεται νέες ιδέες, προτάσεις, αλλά και συγκεκριμένες λύσεις. Χωρίς τις τελευταίες, οι ιδέες καθίστανται απλές, κενές περιεχομένου και ουσίας υποσχέσεις. Δεν απαιτούνται ενώσεις, αλλά συλλογικότητα, συμμετοχικότητα και διαφάνεια. Για τον λόγο αυτό, θέτουμε εγκαίρως υπόψιν σας το πρόγραμμα δράσης μας ως βάση διαλόγου, αλλά και ως δείγμα ενός νέου μοντέλου διοίκησης. Σας καλούμε να το μελετήσετε ώστε το επόμενο διάστημα να θέσουμε μαζί τις βάσεις της νέας ταυτότητας του Ιδρύματός μας.

 

IONIO-NIKA: πλήρες πρόγραμμα δράσης

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Φλώρος, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας

Ηλίας Γιαρένης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας

Ευστάθιος Μακρής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Χριστίνα Μπενέκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Τουρισμού