Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Τουρισμού

Η Χριστίνα Μπενέκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Μαθηματικά-Στατιστική» του Τμήματος Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου με έδρα την Κέρκυρα. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών (υποτροφίες επίδοσης Ι.Κ.Υ.). Στο ίδιο Τμήμα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Θεωρητικά Μαθηματικά (βαθμός Άριστα) και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην περιοχή της Διαφορικής Γεωμετρίας και ειδικότερα στο πεδίο του χαρακτηρισμού πολλαπλοτήτων Kahler με τη βοήθεια μικρών γεωδαισιακών κυλίνδρων (υποτροφία Ι.Κ.Υ.). 

 

Υπηρέτησε ως μέλος Δ.Ε.Π. στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα τη Λευκάδα του πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, όπου διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Παράρτημα Ληξουρίου) όπου διατέλεσε Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος. 

 

Εργάστηκε ως Επισκέπτρια Λέκτορας στο State University of New York (SUNY) at New Paltz, NY (Department of Mathematics & School of Business). Δίδαξε σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. (Παράρτημα Πατρών), στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του πρώην Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και στο University of Bournemouth, UK (The Business School). Διδάσκει επί σειρά ετών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (MBA). 

 

Υπήρξε Συντονίστρια-Επιμορφώτρια του Εργαστηρίου του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας των Ιδρυμάτων Λαμπράκη, Ευγενίδου, Φ. Κωστόπουλου, Λεβέντη, Μποδοσάκη, Σταύρος Νιάρχος, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης καθώς και Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Συνεργάστηκε με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για τη συγγραφή μελετών σε θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία καθώς και με το Επιμελητήριο Λευκάδας σε θέματα τουρισμού και ταξιδιωτικής έρευνας. Διατέλεσε μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Εκλέχθηκε τον Ιούλιο του 2018 και ασκεί μέχρι και σήμερα χρέη Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ενώ διατέλεσε και Αντιπρόεδρος. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε μεθόδους ανάλυσης δεδομένων και big data καθώς επίσης και σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό.